Kort rapporten fra foredraget om Deaf AID

NDF Haugaland fikk lørdag 7.oktober besøk av Patricia Pritchard som bergtok oss i publikum med hennes reiseskildring til Kenya i februar. Vi i publikum fikk kjenne på spenningen rundt det å være på reisefot til et land som de fleste av oss har hørt om, men ikke opplevd.

Det dukket opp mange interessante fakta om dyrene som Pat og gjengen fra Nydalen VGS fikk oppleve på safari. Blant annet om sjiraffens lange, svarte og akrobatiske tunge som lett forserer piggene på akasietrærne. Og det fins 3 typer sjiraffer! Vi fikk vite hvor tøft det er å være en liten en i dyreverdenen, som også er en grunn til at bl.a. elefantbarnehagen eksisterer.

Vi lærte litt om Karen Blixen og hennes kaffeplantasje. Det ble også fortalt om altmuligmannen/guiden Eric, som stilte opp hvor enn han gikk. Sånne som ham vokser ikke på trær! Vi fikk innblikk i hvordan livet i en masai-landsby foregår. Og så noe å tenke på; hvor store forskjeller det er mellom fattige og rike i Kenya.

Denne dagen fikk vi også lære mye om prosjektet Deaf Aid Isinya og hva for godt det har gjort for de døve elevene der, med utrettelig innsats og bidrag for disse unge. De er også vår framtid! Mange av elevene kommer fra slummen i Kibera, takket være alle bidrag får de utdanning, variert kosthold, omsorg og ikke minst; tegnspråk!

En stor takk til alle som har bidratt denne lørdagen i NDF Haugaland,all inntekt fra kafésalg og utlodning gikk til døveskolen i Isinya. Og ikke minst en stor takk til Pat som ville dele denne opplevelsen med oss i NDF Haugaland!

Mer info om Deaf Aid Isinya og hvordan du kan bidra: https://deaf-aid-isinya.no/

Og følg gjerne med i Døves Tidsskrift framover!

Skrevet av medlem Ida Jo Haaland